Contacteer ons voor de mogelijkheden

FERRO & NON-FERRO

uw betrouwbare bron voor al uw schrootbehoeften!

Wat zijn ferro en non-ferro metalen??

Ferro en non-ferro metalen zijn twee soorten metalen die verschillen in samenstelling, eigenschappen en toepassingen.

Ferro

Ferro metalen zijn metalen die ijzer bevatten en zijn zeer goed bekend vanwege hun grote taaiheid en hardheid. De meeste ferro metalen worden gebruikt voor constructie- en bouwmaterialen, zoals staal en ijzer. Ze zijn ook belangrijk voor de productie van auto-onderdelen, gereedschappen en elektronica.

Non-ferro

Non-ferro metalen daarentegen, bevatten geen ijzer en worden voornamelijk gebruikt voor niet-constructieve toepassingen, zoals het maken van munten, sieraden, elektronica en voedselverpakkingen. Veel voorkomende non-ferro metalen zijn aluminium, koper, zink en zilver. Non-ferro metalen zijn zachter en minder taai dan ferro metalen, maar hebben een lagere elektrische en thermische geleidbaarheid.

Het verschil in samenstelling heeft ook invloed op de productieprocedures.

Ferro metalen worden meestal verkregen door de productie van staal uit ijzererts en het proces is arbeidsintensief en milieubelastend. Non-ferro metalen daarentegen, worden verkregen uit mineralen en zijn gemakkelijker te verwerken.

In de moderne maatschappij zijn beide soorten metalen onmisbaar en worden ze veelvuldig gebruikt voor verschillende doeleinden. Ferro metalen worden gebruikt voor bouwwerken, transport en energieopwekking, terwijl non-ferro metalen voornamelijk gebruikt worden voor elektronica en andere consumentenproducten.

Het is belangrijk om te realiseren dat ferro en non-ferro metalen elkaars complementair zijn en dat ze samenwerken om verschillende producten en diensten te leveren aan de samenleving. Beide soorten metalen zijn uniek in hun eigenschappen en toepassingsgebieden en zijn belangrijke bijdragers aan de moderne maatschappij en de economie.

Tot slot, ferro en non-ferro metalen zijn twee soorten metalen die belangrijk zijn voor onze moderne samenleving. Ze verschillen in samenstelling, eigenschappen en toepassingen, maar zijn complementair aan elkaar. Ferro metalen zijn taai en hard en worden voornamelijk gebruikt voor constructie- en bouwmaterialen. Non-ferro metalen bevatten geen ijzer en worden gebruikt voor niet-constructieve toepassingen zoals elektronica. Het is belangrijk om beide soorten metalen te waarderen en erkennen voor de rol die ze spelen in ons dagelijks leven.

Kies vandaag nog voor Oud IJzer Haarlem en ontdek hoe eenvoudig het is om uw oud ijzer te verkopen.

Oud IJzer Bak

Wij zijn ook actief op de volgende locaties

Bloemendaal

Spaarnwoude

Spaarndam

Santpoort-Zuid

Aerdenhout

Heemstede

Vijfhuizen

Zandvoort

Bloemendaal aan zee

IJmuiden

Adres gegevens

Teleportboulevard 130
1043EJ Amsterdam

Bel ons of mail ons

06 35609181

info@yellowmetals.eu

Reviews

Wat zeggen ze over ons

“Netjes en vriendelijk te woord aan de telefoon en binnen een dag er vannaf!”

 

John
“Bij mij waren ze netjes aan de deur en gingen ze meteen aan de slag, heb zelfs een vergoeding gekregen”

 

Marcel
“Ze hebben ons 5 ritjes gemeente ontlopen. Uistekend en netjes geregeld”

 

Judith

Contact Us

Oud ijzer  tegen hoge dagprijzen 

Gelijk een afspraak maken!

Oudijzerboer Haarlem

Teleportboulevard 130

1043EJ Amsterdam

 

Telefoon

06 35609181

Email

info@yellowmetals.eu